لینوکس دیگر از سخت افزار ۳۲ بیتی سیستم عامل خود پشتیبانی نخواهد کرد
دو کمپانی بزرگ Intel و AMD طی سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ میلادی اولین پردازندههای ۶۴ بیتی خود را وارد بازار کردند. و حال پس از گذشت بیش از یک دهه از زمان عرضهی این پردازندهها به بازار، توزیع کنندگان لینوکس در این فکر هستند که پشتیبانی سخت افزاری از نسخه 32 بیتی را متوقف کنند
بیش یک دهه از عرضه اولین پردازنده 64 بیتی توسط این دو کمپانی بزرگ می گذرد و در طی این سال ها این دو کمپانی در کنار نسخه 64 بیتی ، نسخه 32 بیتی سیستم عامل خود را اختیار کاربران قرار می دادند و اکنون این طور بنظر می رسد که دیگر پشتیبانی از نسخه 32 بیتی این نرم افزار را متوقف کنند
و همچنین گوگل از سال ۲۰۱۵، انتشار نسخهی ۳۲ بیتی سیستم عامل کروم را که مبتنی بر سیتم عامل لینوکس است را متوقف کرده است.
اوبونتو، آخرین نسخه لینوکس ، با توقف پشتیبانی از لینوکس همراه شد
جان لدکوف از اوبونتو جزو افرادی است که خواهان قطع پشتیبانی از نسخه 32 بیتی است.او این تفکر را دارد که این روز ها پیدا کردن و تهیه کردن سخت افزار با پشتیبانی ۶۴ بیت کار چندان دشواری نیست، و در حالی که توسعهدهندگان وقت زیادی را صرف توسعه و تست و آمادهسازی نسخههای ۳۲ بیتی سیستم عامل خود میکنند. در لینوکس، معماری i386 بصورت استاندارد برای پردازندههای ۳۲ بیتی اینتل توسعه یافته است، حال آنکه معماری amd64 توسط کمپانی AMD توسعه یافته و میتوان در پردازندههای اینتل نیز از آن استفاده کرد.
لدکوف نیز به این موضوع اشاره دارد که اوبونتو در نسخههای بعدی خود، پشتیبانی از پردازندههای ۳۲ بیتی را محدود خواهد کرد و همچنین در نسخههای آینده اوبونتو دیگر خبری از اوبونتوی ۳۲ بیتی برای کامپیوتر دسکتاپ و سرور نخواهد بود. و آخرین نسخه از اوبونتو که از نسخه ۳۲ بیتی پشتیبانی خواهد کرد، ۱۶.۱۰ است. و پس از عرضهی نسخهی ۱۸.۱۰ اوبونتو دیگر شاهد پشتیبانی از نسخهی ۳۲ بیتی نخواهیم بود ، این نسخه از سال ۲۰۱۸ میلادی در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت، .
و همچنین فدورا که توزیع دیگری از لینوکس است پشتیبانی از نسخهی ۳۲ بیتی را کنار گذاشته است. تصمیم توسعه دهندگان فدورا این بود که تا از نسخهی ۲۴ به بعد دیگر این توزیع را در نسخه ۳۲ بیتی منتشر نکنند، که این تصمیم به واقعیت نرسید، هرچند پشتیبانی از این توزیع کاهش یافت و فقط چند نسخه از فدورا ۲۴ از معماری ۳۲ بیتی پشتیبانی میکنند. پیش بینی می شود که فدورا در نسخههای بعدی پشتیبانی از معماری نسخه ۳۲ بیتی را کنار بگذارد.
OpenSUSE Leap از ابتدای پیدایش هیچ گاه از نسخهی ۳۲ بیتی پشتیبانی نکرد. ریچارد براون، مدیر اوپن سوسه در ردیت اعلام کرده است که پشتیبانی از این نسخه در مقابل زحماتی که در قبال آن متحمل می شوند را ندارد و کاهش تعداد دانلودهای انجام شده برای نسخه ۳۲ بیتی نشان دهنده ی کمرنگ شدن اهمیت این نسخه است.
البته بایداین موضوع را در اینجا ذکر کرد که نسخههای ۳۲ بیتی همچنان در دسترس خواهند بود و عدم پشتیبانی از سختافزار ۳۲ بیتی و عدم عرضه نسخهی ۳۲ بیتی به معنای در دسترس نبودن این نسخهها نیست، بطوریکه Ubuntu 16.04 LTS که تحت نسخه ۳۲ بیتی که اخیرا منتشر شده ، تا سال ۲۰۲۱به صورت کامل پشتیبانی خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید