محققان درحال ساخت پردازنده هزار هسته ای
مطمئنا تا قبل از با پردارنده های “چند هسته ای” آشنا بودهاید، اما امروز می خواهیم خبری از ساخت یک پردازنده هزار هسته ای را به شما بدهیم ، قطعا تا کنون به یه همچین چیزی بر نخورده بودید . با ما همراه باشید!!!
محققی به نام UC Davis یک پردازنده هزار هسته ای را به نام KiloCore توسعه داده است که همان طور که از اسمش مشخص است، از هزار هسته برای انجام پردازش ها بهره میبرد. شایان ذکر است که این پردازنده برای انجام بسیاری از پردازش ها و کارهای سنگین مانند رمزگذاری داده، پردازش اطلاعات حجیم علمی و رمزگذاری ویدئو بسیار ایده آل به شمار می رود. اما مهم ترین نکته توان پردازشی و قدرت این پردازنده نیست؛ بلکه به لطف امکان از کار انداختن هسته ها، این چیپ میتواند ۱۱۵ میلیارد دستورالعمل را در ثانیه و تنها با مصرف ۰٫۷ وات توان به اجرا بگذارد و این یعنی استفاده از یک باتری AA تکی برای به کار انداختن آن! اینگونه این اختراع به یکی از بزرگترین اختراعات قرن تبدیل می شود .
با این وجود هنوز تصور آینده درخشان برای این محصول کمی سخت است و نباید انتظار تولید انبوه از این پردازنده را داشت . دانشگاه مربوطه عمل ساخت چیپ را به IBM واگذارد کرد که البته این شرکت عمل ساخت چیپ را با استفاده از پردازش قدیمی و از دور خارج ۳۲ نانومتری به اتمام رساند و این در حالی است که جدیدترین پردازشگر های حال حاضر صنعت فناوری در دنیا از تکنیک ۱۴ نانومتری که کارامد تر و کوچک تر از ۳۲ نانومتری است، نهایت استفاده را میبرند. با این وجود، اما می توان خوش بین بود که تکنولوژی جدیدی در زمینه پردازنده های کم مصرف پیدا شده است و شاید چند وقت دیگر شاهد توبید پردازنده های موبایل چند هسته ای باشیم . البته از ذکر این نکته غاقل نشویم که این پردازشگر ها در همه موارد نیز مفید واقع نمیشوند و حتی می توان گفت در برخی شرایط، استفاده از پردازشگر هایی با تعداد هسته پایین تر و آهسته تر نتیحه بهتری خواهد داد، اما میتواند به سرعت انجام کارهای مورد نیاز شما در گوشی هوشمند یا لپ تاپ کمک شایانی بکند.
نظر شما درباره این پردازنده ها چیست ؟ آیا می توانند یک امید تازه باشند ؟
دیدگاهتان را بنویسید