همه چیز درباره آشنایی با تکنولوژی مجازی سازی Virtualization Technology
۱- مقدمه
۱-۱- مجازی سازی چیست؟
مجازی سازی، تکنولوژی و راهکاری است که بوسیله آن می توان دو یا چند سیستم عامل را به طور همزمان بر روی یک سخت افزار اجرا نمود ، به نحوی که باعث بهره وری در هزینه های سخت افزاری و نرم افزاری و همچنین استفاده بهینه از تمامی منابع سیستم شود.
چند سالی است که بحث حول این تکنولوژی ، چالش اصلی بیشتر سازمانها و به خصوص مدیران فناوری اطلاعات است ، چرا که همواره مدیریت منابع و هزینه های تهیه و نگهداری تجهیزات مورد نیاز در بستر شبکه های کامپیوتری بحث برانگیز است .
شاید ایده های اولیه این تکنولوژی زمانی شکل گرفت که بیشتر منابع سخت افزاری موجود تهیه شده در بستر شبکه های کامپیوتری به دلیل ناسازگاری های نرم افزاری به طور کامل قابل استفاده نبودند ، و برای پاسخ به این مساله برای هر سرویس اضافی ، نیاز به سرویس دهنده جدید و به طبع هزینه مجدد پیش می آمد. در حالی که سایر سخت افزار ها به دلیل نقص های نرم افزاری به استراحت می پرداختند.
برای مثال در یک شبکه معین سرویسی مختص به اشتراک گذاشتن فایل ها مورد نیاز بود که بنابر سیاست های خاص بر روی سیستم عامل ویندوز و سرویس دیگری که برای مکالمات صوتی در بستر شبکه مورد نیاز بود بر روی سیستم عامل لینوکس راه اندازی شده بودند . در نگاه اول برای هر کدام از این دو ، نیاز به سخت افزار جداگانه ای احساس می شد اما مجازی سازی آغازی بر پاسخ به چنین مشکلاتی بود.
۱-۲- مجازی ساز چیست ؟
مجازی ساز، نرم افزاری است که با توجه به الگوریتم ها و سیاست های خاص ، زیر ساخت مورد نیاز برای به عمل در آوردن تکنولوژی مجازی سازی را فراهم میکند . مجازی ساز را در اصطلاح Hyper-Visor نیز می نامند .
۱-۲-۱- مجازی ساز های پرکاربرد
از جمله مجازی ساز های پر کاربرد در سطح سرویس دهنده میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- VMware ESX / ESXi
- Microsoft Hyper-V
- Citrix XenServer
از جمله مجازی ساز های پر کاربرد در سطح ایستگاه کاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- VMware Workstation
- Microsoft Client Hyper-V
- Oracle VM VirtualBox
در قسمت بعد در رابطه تاریخچه و زمینه های پیدایش مجازی سازی صحبت خواهیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید