تاریخچه و زمینه های پیدایش تکنولوژی مجازی سازی
۲- تاریخچه و زمینه های پیدایش مجازی سازی
۲-۱- گام های نخست مجازی سازی
اولین جرقه های مجازی سازی در سال ۱۹۶۰ میلادی برای استفاده هرچه بهتر از رایانه های بزرگ آغاز شد که در ان منابع سخت افزاری Mainframeها بصورت ماشینهای مجازی در اختیارکاربران قرارمی گرفت. ماشین مجازی (VM) در اصل کپی مجازی شده سخت افزار Mainframe بود که جهت استفاده کاربران برروی پایانه های انها بارگذاری می شد و کاربران تصور می کردند که کل منابع سیستم در اختیار انها می باشند.
با این روش منابع بصورت خودکار و به میزان مورد نیاز به هر نفر تخصیص داده می شد و ازتمام امکانات Mainframe بصورت بهینه استفاده می گردید.
امروزه رایانه های مبتنی بر معماری x86 با همان مشکلات رایانه های بزرگ قدیمی رو به رو هستند. حدود سی سال پیش شرکت IBM راهکاری به عنوان استفاده از پارتیشن های منطقی برای این کامپیوترها، برای کامپیوترهای مجازی ارائه داد.
این روش امکان اجرای همزمان چند سرویس را در کامپیوترهای بزرگ فراهم می کرد. البته این موضوع بیشتر به دلیل گران بودن تجهیزات رایانه ای در ان زمان کاربرد داشت. در دهه های هشتاد و نود میلادی این موضوع به دلیل استفاده از کامپیوترهای ارزان قیمت منسوخ شد.
در ان سالها سیستم عامل Windowsبه عنوان تنها سیستم عامل پذیرفته شده بود و Linux نیز بسیار نوظهور بود. از جمله مشکلات این بود که در بیشتر مواقع ۱۰ الی ۱۵ درصد از ظرفیت رایانه ها به منظور اجرای برنامه های کاربردی استفاده نمی شد و در صورت استفاده همزمان چند برنامه عملیاتی احتمال اختلال ان ها با یکدیگر دور از ذهن نبود.
دلایل استفاده از تکنولوژی مجازی سازی
از دلایل رواوردن به فناوری مجازی سازی افزایش روزافزون هزینه های زیرساخت بود که از از جمله ان ها می توان به هزینه خنک کننده ها و برق مصرفی اشاره نمود. همچنین در این میان هزینه های فراوان نیروی متخصص یکی دیگر از چالش های عملیاتی به شمار می امد.
حساسیت زیاد اطلاعات موجب بالا رفتن حساسیت سرویس های در حال اجرا می شود و در صورت از کار افتادن ان ها، حتی برای چند لحظه، ضرر و زیان های زیادی را به بار می اورد. از این رو اختراع فناوری مجازی سازی را هم تراز با اختراع برق می دانند!. البته درست است که برق موجب پدید امدن اینگونه اختراعات شده ولی این موضوع نیز باعث به وجود امدن اختراعات و تحولات در علوم و فنون شده و خواهد شد.
۲-۲- آشنایی با شرکت VMware
خانم دیان گرینی (Diane Greene) و همسرش مندل روزلبلوم(Mendel Rosenblum) به همراه جمعی دیگر از افراد متخصص در سال ۱۹۹۸ شرکت VMware را تاسیس کردند. خانم دیان گرینی مدرک لیسانس خود را از دانشگاه ورمونت در رشته مهندسی مکانیک و مدرک فوق لیسانس را از دانشگاه MIT در رشته مهندسی دریایی و مدرک فوق لیسانس دیگری از دانشگاه برکلی در رشته علوم کامپیوتر اخذ کردند.
همسر دیان ، پرفسور روزلبلوم مدرک علوم کامپیوتر خود را از دانشگاه استنفورد و در دانشگاه برکلی نیز مدرک دکتری علوم کامپیوتر را دریافت کرد. این دو با تاسیس شرکت VMware بر روی پروژه شبیه سازی سیستمهای کامپیوتری فعالیت کردند. پروژهای که به خلق یک سیستم عامل برای شبیه سازی کامپیوترها در ابعاد وسیع با امکان کنترل حافظه و پردازندههای متعدد همراه شد.
فعالیت شرکت VMware در سال ۱۹۹۸ به صورت مخفیانه انجام شد تا رقبا نتوانند از جزئیات پروژه و فعالیتها مطلع شوند. این شرکت که هم اکنون بیش از یازده هزار پرسنل دارد تنها با ۲۰ کارمند کار خود را آغاز کرد و در اولین سال فعالیت نرمافزار VMware Workstation را به بازار عرضه کرد. پس از این نرمافزار نوع دیگری از نرمافزار مجازیسازی که برخلافVMware Workstation نیاز به سیستمعامل نداشت و امکان نصب مستقیم بر روی یک کامپیوتر یا سرور را داشت عرضه شد.
این نرمافزار با نام GSX به بازار آمد و در سال ۲۰۰۳ استقبال خوبی از آن به عمل آمد. در سالهای بعد خانم دیان گرینی و دیگر مدیران شرکت تصمیم بر ارتقا قابلیتهای نرمافزار داشتند و امکان انجام پردازشهای همزمان و پشتیبانی دستگاههای ۶۴ بیتی را به این نرم افزار افزودند.
در سال ۲۰۰۸ شرکت بزرگ EMC با ارائه یک پیشنهاد ۶۵۰ میلیون دلاری شرکت VMware را خریداری کرد. موسسین ویام ور تصمیم گرفتند این شرکت را به شرکت EMC واگذار کنند. اگرچه در ابتد مدیریت مجموعه برعهده خانم گرینی بود اما پس از مدت کوتاهی و به صورت ناگهانی او اخراج و یکی از مدیران با تجربه مایکروسافت Paul Maritz که مدتی نیز در شرکت EMC مشغول به کار شده بود جایگزین وی شد. اخیرا نیز Paul Maritz سکان مدیریت شرکت VMware را به Pat Gelsinger یکی از مدیران با سابقه EMC که تجربیات تخصصی و مدیریتی متعددی در شرکت اینتل داشته است واگذار شد.
در قسمت بعد در رابطه با مقایسه معماری X86 و مجازی صحبت خواهیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید