معرفی سومین بسته آموزشی فارسی (VMware Horizon View 6)
چ ) معرفی ماهیت سومین بسته آموزشی فارسی (VMware Horizon View 6)
گروه آموزشی فرزان در اقدامی جدید آموزش کامل آخرین نسخه از نرم افزار Horizon6 را برای شما آماده کرده است که با امکانات منحصر به فرد و توانایی های جدیدی به بازار فناوری معرفی شده است ، در دنیایی که استفاده از تلفن همراه و دستگاه های کوچک الکترونیکی به یک هنجار روزمره تبدیل شده است شرکت VMware نگاهی فوق العاده عمیق و ریزبینانه به امکانات موجود در چنین زیرساخت هایی داشته و همواره کوشیده است تا کارایی محصولات خود را در تمامی عرصه های موجود بالاببرد. در نظر بگیرید که تا چه حد شگفت انگیز است که شما به عنوان یک کاربر ساده یا به عنوان یک مدیر شبکه حرفه ای بتوانید تمام فعالیت هایی که با کامپیوتر شخصی خود به صورت حرفه ای انجام می دهید را از این پس با تلفن همراه خود یا بوسیله تبلت خود به انجام رسانید ، این همان معجزه مجازی سازی در سطح نرم افزار های کاربردی یا Application Virtualization می باشد برای لمس بهتر این ویژگی ها بهترین ترفند ممکن بیان آنها در قالب مساله و حل آن می باشد و از طرفی شاید برای شما که قصد گذراندن دوره Horizon 6 را دارید این سوال پیش آمده باشد که واقعا چه مهارت هایی کسب خواهید کرد و با چه مسائلی سروکار خواهید داشت به نمونه های زیر توجه کنید ، پاسخ ها از جانب افرادی داده میشود که یا با مفاهیم زیرساخت میزکار مجازی آشنا باشند و یا دوره Horizon 6را گذرانده باشند :
- من یک گرافیست هستم اما همواره به کامپیوتر شخصی خود دسترسی ندارم ، از طرفی کامپیوتر قابل حمل (لپتاپ) من از سرعت پایینی برخوردار است، با این تفاسیر و با توجه به محدودیت هایی که احساس کردم ، به جستجوی نسخه اندروید نرم افزار Photoshop پرداختم اما هیچ نسخه ای پیدا نکردم که بتواند پاسخ گوی نیاز های من باشد و نکته آزار دهنده این است که من نیاز به نرم افزار هایی دارم که به هیچ وجه برای اندروید توسعه نیافته اند ، با توجه به این توضیحات ، شما برای من پیشنهاد خاصی دارید؟
- به تازگی شرکت ما توانسته است توسعه یک نرم افزار سنگین مالی اداری را به پایان برساند و تمامی گام های مربوط به فاز تحقیق و توسعه را با موفقیت به اتمام رسانده ایم اما با توجه به درخواست های مکرر واحد های مختلف ، شدیدا نیاز به توسعه نسخه اندروید این نرم افزار را احساس میکنیم ، از محدودیت های مالی شرکت که بگذریم ، زمان برای ما فاکتوری حیاتی محسوب می گردد ، آیا شما برای ما پیشنهاد خاصی دارید که بتوانیم در وقت خود صرفه جویی کنیم و درگیر R&D برای نسخه اندرویدی نرم افزار خود نشویم ؟
در پاسخ مساله اول میتوان بیان کرد :
- آری ما برای شما راهکاری را حاضر کرده ایم که میتوانید هر نرم افزاری (تاکید میکنم هر نرم افزاری) که روی رایانه قدرتمند شخصی خود اجرا میکردید از این پس بوسیله تبلت یا حتی تلفن همراه خود اجرا کنید ، پس دیگر تفاوتی ندارد که چه چیزی نیاز دارید Photoshop ، ۳DMAX یا Maya ما صرفا به شما یک وب آدرس میدهیم ، تمام است، از کار با کامپیوتر شخصی بر روی تلفن همراه خود لذت ببرید !
و اما پاسخ به دومین مساله ، پاسخ به یک برنامه نویس آشنا به کار است پس باید کمی در جواب دادن با احتیاط عمل کنید، درباره این سوال میتوان گفت که :
- آری ، پیشنهاد خاصی داریم که شما را از این لحظه تا هر زمان که فکرش را بکنید از توسعه نرم افزار مالی و اداری ، برای سایر زیرساخت ها بی نیاز میکند . فرقی ندارد که با چه تکنولوژی ای و در چه قالبی برنامه نوشته اید ، هیچ تفاوتی نمی کند که این برنامه قرار است کجا اجرا شود ، فرض کنیم شما برنامه را تحت ویندوز نوشته اید و قرار است روی تلویزیون خانه کارمندان اجرا شود ، شدنی است ! ما در کارمان هیچگونه محدودیتی احساس نمی کنیم! ، شما هم با خیال راحت و بدون نگرانی از محدودیت ، سایر گام ها را به ما بسپارید .
از این پاسخ ها تعجب نکنید، این همان قدرت رایانش ابری یا Cloud Computing در سطح نرم افزار به عنوان سرویس یا (Software as a Service) میباشد ، حال این قدرت در دستان شماست از آن لذت ببرید و بوسیله Horizon و با بهترین امکانات آن را پیاده سازی کنید . تمامی تعاریفی که تا این لحظه از آن صحبت کردیم به بیان اجرای مجازی سازی در سطح نرم افزار های کاربردی یا Application Virtualization پرداخته بود ، حال مهمترین نقطه قوت VMware یعنی مجازی سازی در سطح میزکار یا Desktop Virtualization را از نظر میگذرانیم . در ساده ترین تعریف میتوان گفت افرادی که توانایی راه اندازی چنین زیرساختی را دارند کسانی هستند که میتوانند نیمی از مشکلات واحد فناوری اطلاعات یک سازمان را حل کنند ، باز هم توجه شما را معطوف به بیان یک مثال واقعی میکنیم :
- من مدیر ارشد شبکه یک سازمان با بیش از ۱۰۰۰ کاربر مقیم هستم ، هر سال بودجه هنگفتی را صرف خرید ، ارتقا و نگهداری سیستم های کامپیوتری سازمان میکنیم و هر روز با مشکلات عدیده ای در مدیریت ، تعیین سطح دسترسی و محدود کردن کاربران دست و پنجه نرم میکنیم به طوری که نزدیک به ۲۰ نفر از پرسنل مجرب خود را بیهوده مشغول کارهای بی ارزش عملیاتی کرده ایم جالب است بدانید که هیچ گاه نمیتوانیم از تمامی منابع سازمان استفاده کنیم عملا ۸۰ درصد منابع سازمان ( به لحاظ سخت افزاری) هدر می رود، در محدود کردن کامپیوتر های کاربران به لحاظ سخت افزاری دچار محدودیت هستیم و همین امر ما را دچار مسائل امنیتی خاصی کرده است ، آیا واقعا راهکاری وجود دارد که بتواند بدون مشکل کل سیستم را یکپارچه کند و به سازمان در راستای حذف زیان دهی مالی و زمانی کمکی بکند ؟
در پاسخ به حل این مشکل اولین مطلبی که به ذهن خطور میکند این است که “سنگ بزرگ نشان از نزدن است ” یقینا با خود میگویید این مشکلات را هیچگاه نمی توان در یک روز ، یک هفته و یا حتی یک ماه حل کرد ، باید آنها را تقسیم کرد و در بلند مدت برای آن پاسخ مناسبی پیدا کرد ، قبل از خطور چنین افکاری یقین حاصل کنید که پس از پایان دوره Horizon 6پاسخ شما خارج از چهارچوب زیر نخواهد بود :
- با اینکه در نگاه اول مشکلات مطرح شده پیچیده و سنگین به نظر می رسند ، اما ما پاسخ کوتاه و ساده ای برای آن ها داریم ، ما نرم افزاری در اختیار شما قرار میدهیم که پیاده سازی آن در مجموعه باعث میشود :
- تمامی کامپیوتر های سازمان شما جمع اوری گردد و بتوانید یک سیستم کوچک نظیر یک MiniPC یا RealClient یا حتی تبلت جایگزین آنها کنید ، هیچ فرقی نمیکند چه سیستمی قرار می دهید دقیقا همان شیوه قبل ادامه خواهد داشت و کاربران هیچ تغییری احساس نمی کنند. چرا البته یک تغییر احساس میکنند ، از یک کیس پر سروصدا و تعدادی زیادی سیم و انتظار طولانی برای بالا آمدن سیستم ، رها می شوند.
- با فرض اینکه شما تبلت جایگزین کیس ها کرده اید آگاه باشید که کاربران میتوانند در یک لحظه به تعداد بی شماری سیستم عامل و نرم افزار نظیر Windows 7 و Windows 10 روی تبلت دسترسی داشته باشند بدون اینکه لحظه ای معطل شوند .
- میتوانید تمامی سیستم عامل های سازمان را با یک کلیک ارتقا دهید میتوانید در یک لحظه یک نرم افزار را در اختیار یک کاربر قرار دهید و یا امتیاز استفاده از یک نرم افزار را از او سلب کنید بدون اینکه حضور فیزیکی داشته باشید.
- این امکان وجود دارد که کلیه ارتباطات را به صورت بی سیم در آورید چرا که پهنای باند ناچیزی برای راه اندازی این سیستم نیاز است
در یک کلام تمام کارهایی که تا دیروز نمی توانستید فکرش را بکنید از امروز به عمل در آورید ، به زیر ساخت اعتماد کنید چرا که توسط یکی از غول های نرم افزاری جهان یعنی VMware طراحی شده است .
تمامی موارد فوق صرفا از این جهت بیان شد که یک دید کلی پیرامون دلایل پیاده سازی زیرساخت میز کار مجازی توسط محصول منحصر به فرد Horizon در اختیار شما قرار دهد در ادامه به بیان سایر جزئیات پیرامون دوره آموزشی خواهیم پرداخت .
ه) دوره Horizon 6 برای چه کسانی مفید است؟
جالب است بدانید که دوره Horizon6 برای تمامی افرادی که در زمینه شبکه و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند مفید و موثر است این دوره می تواند پایانی بر تمام مشکلات شما در زمینه مجازی سازی و آغازی بر استفاده شما از با کیفت ترین محصولات موجود در دنیای VDI یعنی Horizonباشد. شما برای فراگیری این دوره نباز به گذراندن یکی از دوره ی زیر را دارید :
- VMware VSphere
از جمله مخطبین دوره VMware Horizon6 عبارتند از:
مدیران و کارشناسان شبکه
کلیه علاقمندان به مباحث مجازی سازی و کلیه افرادی که تمایل به کسب دانش های جدید در عرصه فناوری اطلاعات دارند.
خ) منابع آموزشی دوره Horizon 6
منابع آموزشی دوره VMware Horizonرا میتوان به موارد زیر تقسیم کرد:
- کتاب Mastering VMware Horizon 6 از انتشارات Packt Publishing
- دانسته های مدرس دوره و تجربه چندین سال طراحی و پیاده سازی زیرساخت های VMWARE
- وب سایت VMware Education به نشانی http://www.training.VMware.com
د) عناوین آموزشی دوره Horizon 6
- آشنایی با (Virtual Desktop Infrastructure (VDI
- Introduction to VMware Horizon 6
۲- An Overview of Horizon View Architecture and its Components
۳- Design and Deployment Considerations
۴- Installing and Configuring Horizon View
۵- Building and Optimizing the Desktop Operating System
۶- Managing and Configuring Desktop Pools
۷- Fine-tuning the End User Experience
۸- Managing User Profiles with View Persona Management
۹- Delivering Remote Applications with Horizon Advanced
۱۰- Delivering Session-based Desktops with Horizon View
ذ) آشنایی با زیر ساخت میزکار مجازی
Desktop Virtualization مفهوم اصلی پردازش Client Side و Server Side میباشد و راهکاری است که با استفاده از سرویسهای مجازی، میزکاری را در اختیار کاربران قرار میدهد که موقعیت فیزیکی آن به صورت متمرکز روی سرورهای هر مجموعه بوده و سرویس دهنده نقش اساسی را در پردازش اطلاعات خواهد داشت.
در اجرای مفهوم میزکار مجازی دو روش وجود دارد:
- VDI
- استفاده از سرویس RDS
(Virtual Desktop Infrastructure)VDI:
در مفهوم VDI برای هرکاربر یک میزکار شخصی اختصاص مییابد. به طور مثال برای یک مجموعه با ۱۰ کاربر تعداد ۱۰ سیستم عامل روی سرور نصب میگردد و هر کاربر به سیستم عامل شخصی خود متصل میگردد. لازم به ذکر است که استفاده از این روش مستلزم صرف منابع سخت افزاری بیشتری نسبت به روش دوم میباشد. این روش از سرویس RDS شرکت مایکروسافت بهره میگیرد. به این مفهوم که یک نسخه سیستم عامل سرور روی سرویس دهنده نصب شده و تمامی کاربران از آن سیستم عامل ولی با محیطهای کاری مجزا استفاده مینمایند، که مسلماً باعث صرفه جویی در هزینههای منابع سخت افزاری میگردد. انتخاب نوع و حجم منابع سخت افزاری برای هر مجموعه با توجه به تعداد کاربران و نوع استفاده آنها از سیستم عامل انتخاب و خریداری می گردد. اگر تعدا کاربران را ۵ نفر در نظر گرفته و نوع فعالیت آنها را کار بر روی نرم افزارهایی مثل Office و نرم افزارهای تحت وب در نظر بگیریم یک PC با پردازنده Core i5 و ۸G رم میتواند به عنوان یک سرویس دهنده انتخاب گردد .
دیدگاهتان را بنویسید